Matavuvale Network

Fiji's Family Network

Gardale

JUST SAY A FEW WORDS OF APPRECIATION TO OUR FIJI PRIME MINISTER!!!!!!!!!

SO MUCH NEGATIVE THINGS HAD BEEN SAID ABOUT OUR PRIME MINISTER THE HONOURABLE AND COMMANDER OF THE FIJI MILITARY FORCES RATU FRANK BAINIMARAMA. DONT YOU THINK THAT HIS GOVERMENT IS DOING SO MUCH TO BRING PEACE AND STABILITY THAT ONCE MISSING FROM OUR BELOVED COUNTRY! AMIDST ALL THESE NEGATIVE COMMENTS NEITHER HE OR HIS FAMILIES HAS EVER SAY ANYTHING BACK TO THE PEOPLE OF FIJI WHILST STRIVING DELIGENTLY TO TAKE OUR NATION TO THE SAME HEIGHT WHERE WE WERE ONCE KNOWN TO BE "FIJI THE WAY THE WORLD SHOULD BE" COME ON PEOPLE!!! BY THE WAY HE IS MY MOMO!

Replies are closed for this discussion.

Replies to This Discussion

Ko vakaluveni .......@ Bale Viiviri.......na cava erau na kaya ko rau na Tinai Rabaka, kei Verebasaga ena so na mataqali Kaiviti, era tokona tu na veivakamatei e mai caka tu vei rau na Luvei Viti oqo ??????? se me sa Vakacerecerei ga ko wekamu na Bakola! koya e kilai ni ko Vore.........sa voleka tiko mai na siga ni tatamusuki, me kua sara ni dro! se me, na vakamatei koya vakataki koya, baleta me na taura vakatagane nai totogi ena soli vei koya kei ira na nona i lala.......
Vinaka Frank, sa uasivi ga ni tiko na nomuni veiqaravi ena liga loloma ni Kalou. Dina ni tu vei keda yadudua sara na noda dodonu me da vosavinakataka se gusucataka na nomuni sasaga, sa tekivu me vude mai na kaukamea. Ena yaco ga na gauna vinaka ena noda vanua lomani o Viti. Ni ra tubu cake mai na noda kawa ena itabatamata ka muri mai, era na qai kila veika a yaco e liu ena nodra vanua, na nodra kocokoco e so era a tu ena itutu ni veiliutaki me ra veiliutaki kina vakadede e na vanua o Viti, e vu ni noda sa mai tao tu oqo vakawawa. Me ka so ni cava na iyau se na itutu era saga tiko mai?
Sa tiko na itukutuku nei Peter Foster ena FijiTruth.com, ke dua e vinakata me kila na ka dina, ia me da laiva ga na veika kece vua na Kalou, me vakalougatataki ira se me sauma vei ira na veika era a cakava yadudua.
Fiji needs to get rid of its traditional alliances, and carve its own path in the international arena, and countries like Australia, NZ and even the United States must acknolwdge that Fiji has every right to determine for itself what is right and what is wrong, democracy can be a conflicting issue when judged against the aspirations of the people of one country. Not by international standards, which has buried alive the indigenous rights of its First Citizens in many lands.
Me kua ga na kocokoco, na butabutako, kei na veidabui.
Me kalougata na veiliutaki e Viti!
Au kila ni raica tiko ga e dua na yasana o Damuni.....ia me raica mada vakavinaka na vanua sa vakanaulu taki keda tiko kina na matanitu qo.......E NA MULO VAKASAURI NA KETENA...

Too right y100!!! Sega ni macala na cava na vuna e sera taleitaki VB tiko beka kina....ra taleitaka na kau laivi ni noda qele, ra taleitaka beka na cauraki laivi na matanitu eda a digitaka vaka lawa, ra taleiktaka na vei vakalolomataki e vakayacora vua na GCC? Era sega beka ga ni kaiviti dina! De se tiko vei ira so tale na veimataqali dra tani. E tiko na gaunisala donu me da address taka na kudru kece e tiko vei keda. Da sega ni tutu dua na siga , sa da sega beka ni taleitaka dua na ka, da baci lei taura vakaukaua na matanitu. Laurai ga ekea, ni a sega ni vakavulici koya vinaka mai vale o Na kei Ta. Na levu tale ga ni lala ni mona vei ira na TERRORIST aADVISORS e ra vakasolokakana toka e daligana.....
qori qai tarogi pu..lol...

io dina sara Viti.....baleta beka ga ni ra rogo talanoa taka tu ga na veika e yaco tiko...ra sega sara ni kila ni ka dina e yaco tiko......kana vakayavato
Savenaca Damuni,
Because of your support of a criminal government you have proposed that we should, in your words: "Fiji needs to get rid of its traditional alliances, and carve its own path in the International arena, and countries like Australia, NZ and even the United States must acknowledge that Fiji has every righto determine itself what is right and what is wrong..."
Can you read that statement again! What do you mean by Fiji...the country, the people or the illegal regime?
Fiji with its democratical apponted government were very happy with its governance until Frank, in his fear of self preservation decided that he should ursurp authority and take over the government by force, against the wish of the people.
Now you are saying that all that the previous government have built should be disbanded and we should start anew. Is that the wish of the people of Fiji...or just your uneducated foolish idea from a grog party somewhere?
Please Damuni, Fiji is in a very precarious situation at the time of this writing, and we cannot be fighting against each other in how our country should be run, because all signs shows us that our ship of state is about to crash, and the captain is still in denial.
You ended your letter with this commend: Me kua ga na kocokoco, na butabutako, kei na veidabui! E tukuni tale tiko beka vei cei na i vakasala 'qo?
Vinaka vakalevu Damuni. Me da masulaka me vukei na veiliutaki e Viti, na kalougata ena yaco ke veisau na yalodra na veiliutaki kei ira na liutaki.
Vinaka Sam

Baci via dua sara na noqu vosa ni " vakadre " vei Damuni, ia au sa wilika na veika o sa vola toka qori e cake sa rauta vinaka saraga..

Noqu i vakasala ga vi iko Damuni, me kua na muri wale tu ga vakaveitalia....

Vinaka na Wekaqu
au kila ni sa sogota na commonwealth nai lavo levu e dau sova tiko mai vei viti voreqe me sa dua ga vei iko na dakai
@Turukawa........Vakamacalataka vakavinaka na i lavo levu cava o ni tukuna tiko,e dau solia tiko mai na Commonwealth,dau vakamatata taka mai me rawa ni qai donu na nomuni tukutuku koya na Vu!!!!!
Bula Vinaka Turukawa.............ena maumau vua na sicini..........Okoya me vesu me qai vakasaurara taki me yacova ni yati tuba na yamena, me kila kina na nodrta cudru na tamata.

RSS

FORUM

Kiti Tui

Welcome to the Coffee Bar!! 63 Replies

Started by Kiti Tui in Any Other Stuff.... Last reply by Wota 1 minute ago.

Helen Chandra

WHAT Is It That Makes A "MAN OR WOMAN IN UNIFORM" So ATTRACTIVE?? 15 Replies

Started by Helen Chandra in World Issues. Last reply by precious 2 minutes ago.

Helen Chandra

The LAST NAME GAME; Would U Take HIS? Keep YOURS? OR HYPHENATE both NAMES?? 24 Replies

Started by Helen Chandra in World Issues. Last reply by precious 4 minutes ago.

附近的

TUKILOSEBAR @ vunitavola.com... 29508 Replies

Started by 附近的 in Any Other Stuff.... Last reply by Wota 7 minutes ago.

Helen Chandra

DATING AGE GAP; IS There HOPE 4 SPARKS 2 FLY?? 68 Replies

Started by Helen Chandra in World Issues. Last reply by Ro Misiwata Lutunauga Logavatu 17 minutes ago.

Suliasi Daunitutu

"BACK TO DEMOCRACY FOR FIJI" 25517 Replies

Started by Suliasi Daunitutu in World Issues. Last reply by Fanny C 43 minutes ago.

Mark Manning

Frank Bainimarama's final resting place.

Started by Mark Manning in World Issues 1 hour ago.

maximus

Why A Fijian Can't Be A Terrorist! 14 Replies

Started by maximus in World Issues. Last reply by Lusi Turagasau (Domonakibau) 1 hour ago.

Mark Manning

Beware of wolves in sheeps clothing !

Started by Mark Manning in World Issues 1 hour ago.

© 2010   Created by Tinai Hannah

Badges  |  Report an Issue  |  Privacy  |  Terms of Service

Sign in to chat!