Matavuvale Network

Fiji's Family Network

Gardale

JUST SAY A FEW WORDS OF APPRECIATION TO OUR FIJI PRIME MINISTER!!!!!!!!!

SO MUCH NEGATIVE THINGS HAD BEEN SAID ABOUT OUR PRIME MINISTER THE HONOURABLE AND COMMANDER OF THE FIJI MILITARY FORCES RATU FRANK BAINIMARAMA. DONT YOU THINK THAT HIS GOVERMENT IS DOING SO MUCH TO BRING PEACE AND STABILITY THAT ONCE MISSING FROM OUR BELOVED COUNTRY! AMIDST ALL THESE NEGATIVE COMMENTS NEITHER HE OR HIS FAMILIES HAS EVER SAY ANYTHING BACK TO THE PEOPLE OF FIJI WHILST STRIVING DELIGENTLY TO TAKE OUR NATION TO THE SAME HEIGHT WHERE WE WERE ONCE KNOWN TO BE "FIJI THE WAY THE WORLD SHOULD BE" COME ON PEOPLE!!! BY THE WAY HE IS MY MOMO!

Replies are closed for this discussion.

Replies to This Discussion

E saumi yani na ulutaga.................matai e sega ni rawa niko biuta mai nomu vakanananu meu mai vola! ...............oqo na buturara ni veitalanoa kei na vakanananu, ni rawa ni na laveta cake se me vakavinaka taka na ka e rawa ni veitalanoa taki,na galala e tu me cavuti na veivosa kece me kakua ga ni vosa ca, e vakacava e dua beka na tikini noqu vosa e milamila vei iko.............Ko sa lai wilika sara mai niu veibeci...............ia ko iko ko sega ni vakasamataka na Leqa e yacovi ira tu oqo na Lewe i Viti.........vakabibi vei ratou na wekadra na moku Mate vei ira na Tamata nei Vore........MO QAI VAKALEVULEVUYA MAI MO VAKA RATU TAKA SARA MAI ......LAURAI KINA NOMU VEIBECI VEI IRA NA WEKANI MATE.........
...sega segasara ga ni vakabauta ni duabulu na lewe i Viti e leqa tu!!!!na yasai i vura2
cava ko tu kina i qoya @stirrer.. cakacaka ga vakaukauwa me rawa niko vukea na nomu
leweni vanua lomani ka tudei kina na nomu vakabauta. Na turaga PM ,RATU VOREQE
esa dabe ena nona i liuliu ni veiliutaki ke mani suguraki se cava sa noda i tavi meda
cakacakavata vakaukaua ka biuta laivi na veivosabethitaki sega sara ga ni duavata kei na COUP keda kiladeivaki na kena THA ia sa tabutabu sara kina qou NATURE me!u vosa betha taka dua bulu na i bulibuli ni KALOU levu.
..au nanuma ni!u lewa sara ga na ligaqu kei na qou vakasama se vakaivei? sauma sara ga vakadodonu na TOPIC ka biuta toka i qore.
KEEP TO THE TOPIC...
Na cava gona e milamila vei iko! ni tokoni yani nomu vosa, e laurai kina niko butubuturua ....... lai wilika tale na ka ko vola toka, qai biuta kina na taro ko taroga toka icake oqori.................Kua na via vosa vakamatau ni keda kila taucoko tu ni cala na ka e cakava ko Vore ................e sega ni dodonu me vakalagilagi taki............ni dua na kai Viti e vaka lagilagi taki Vore e lau rai ga kina nona Ulukau,viavia levu qaciqacia,sega na nona yavu dina vaka Vanua, Matanitu kei nona yavu vaka Lotu,........Era sa Laba na nona tamata me ra qai sere, ia me dua e vosa vakacaca taki Vore me lai totogi taki......E mataqali tamata vakacava.......Luveni Bokala okoya kei ira na nona kawa #$#@$%%##$
Ko vakaluveni .......@ Bale Viiviri.......na cava erau na kaya ko rau na Tinai Rabaka, kei Verebasaga ena so na mataqali Kaiviti, era tokona tu na veivakamatei e mai caka tu vei rau na Luvei Viti oqo ??????? se me sa Vakacerecerei ga ko wekamu na Bakola! koya e kilai ni ko Vore.........sa voleka tiko mai na siga ni tatamusuki, me kua sara ni dro! se me, na vakamatei koya vakataki koya, baleta me na taura vakatagane nai totogi ena soli vei koya kei ira na nona i lala.......
Vinaka Frank, sa uasivi ga ni tiko na nomuni veiqaravi ena liga loloma ni Kalou. Dina ni tu vei keda yadudua sara na noda dodonu me da vosavinakataka se gusucataka na nomuni sasaga, sa tekivu me vude mai na kaukamea. Ena yaco ga na gauna vinaka ena noda vanua lomani o Viti. Ni ra tubu cake mai na noda kawa ena itabatamata ka muri mai, era na qai kila veika a yaco e liu ena nodra vanua, na nodra kocokoco e so era a tu ena itutu ni veiliutaki me ra veiliutaki kina vakadede e na vanua o Viti, e vu ni noda sa mai tao tu oqo vakawawa. Me ka so ni cava na iyau se na itutu era saga tiko mai?
Sa tiko na itukutuku nei Peter Foster ena FijiTruth.com, ke dua e vinakata me kila na ka dina, ia me da laiva ga na veika kece vua na Kalou, me vakalougatataki ira se me sauma vei ira na veika era a cakava yadudua.
Fiji needs to get rid of its traditional alliances, and carve its own path in the international arena, and countries like Australia, NZ and even the United States must acknolwdge that Fiji has every right to determine for itself what is right and what is wrong, democracy can be a conflicting issue when judged against the aspirations of the people of one country. Not by international standards, which has buried alive the indigenous rights of its First Citizens in many lands.
Me kua ga na kocokoco, na butabutako, kei na veidabui.
Me kalougata na veiliutaki e Viti!
Au kila ni raica tiko ga e dua na yasana o Damuni.....ia me raica mada vakavinaka na vanua sa vakanaulu taki keda tiko kina na matanitu qo.......E NA MULO VAKASAURI NA KETENA...

Too right y100!!! Sega ni macala na cava na vuna e sera taleitaki VB tiko beka kina....ra taleitaka na kau laivi ni noda qele, ra taleitaka beka na cauraki laivi na matanitu eda a digitaka vaka lawa, ra taleiktaka na vei vakalolomataki e vakayacora vua na GCC? Era sega beka ga ni kaiviti dina! De se tiko vei ira so tale na veimataqali dra tani. E tiko na gaunisala donu me da address taka na kudru kece e tiko vei keda. Da sega ni tutu dua na siga , sa da sega beka ni taleitaka dua na ka, da baci lei taura vakaukaua na matanitu. Laurai ga ekea, ni a sega ni vakavulici koya vinaka mai vale o Na kei Ta. Na levu tale ga ni lala ni mona vei ira na TERRORIST aADVISORS e ra vakasolokakana toka e daligana.....
qori qai tarogi pu..lol...

io dina sara Viti.....baleta beka ga ni ra rogo talanoa taka tu ga na veika e yaco tiko...ra sega sara ni kila ni ka dina e yaco tiko......kana vakayavato
Savenaca Damuni,
Because of your support of a criminal government you have proposed that we should, in your words: "Fiji needs to get rid of its traditional alliances, and carve its own path in the International arena, and countries like Australia, NZ and even the United States must acknowledge that Fiji has every righto determine itself what is right and what is wrong..."
Can you read that statement again! What do you mean by Fiji...the country, the people or the illegal regime?
Fiji with its democratical apponted government were very happy with its governance until Frank, in his fear of self preservation decided that he should ursurp authority and take over the government by force, against the wish of the people.
Now you are saying that all that the previous government have built should be disbanded and we should start anew. Is that the wish of the people of Fiji...or just your uneducated foolish idea from a grog party somewhere?
Please Damuni, Fiji is in a very precarious situation at the time of this writing, and we cannot be fighting against each other in how our country should be run, because all signs shows us that our ship of state is about to crash, and the captain is still in denial.
You ended your letter with this commend: Me kua ga na kocokoco, na butabutako, kei na veidabui! E tukuni tale tiko beka vei cei na i vakasala 'qo?
Vinaka vakalevu Damuni. Me da masulaka me vukei na veiliutaki e Viti, na kalougata ena yaco ke veisau na yalodra na veiliutaki kei ira na liutaki.
Vinaka Sam

Baci via dua sara na noqu vosa ni " vakadre " vei Damuni, ia au sa wilika na veika o sa vola toka qori e cake sa rauta vinaka saraga..

Noqu i vakasala ga vi iko Damuni, me kua na muri wale tu ga vakaveitalia....

Vinaka na Wekaqu

RSS

Open Chat

FORUM

kona

Interview The Person Above You 1069 Replies

Started by kona in Any Other Stuff.... Last reply by Jim West 1 hour ago.

PexVui

TOLU GA NA VOSA QAI KURIA ME VAKA VEI TALIA 11307 Replies

Started by PexVui in Any Other Stuff.... Last reply by Jim West 1 hour ago.

Suliasi Daunitutu

"BACK TO DEMOCRACY FOR FIJI" 34710 Replies

Started by Suliasi Daunitutu in World Issues. Last reply by vili navukitu 3 hours ago.

Ratu Jese B Rinakama

Fiji Day 2010 Hosted by Rt Jese B Rinakama and Naitasiri Youth USA 20 Replies

Started by Ratu Jese B Rinakama in News Discussions. Last reply by Ratu Jese B Rinakama 4 hours ago.

الباستير

TUKILOSEBAR @ vunitavola.com... 36423 Replies

Started by الباستير in Any Other Stuff.... Last reply by bond 6 hours ago.

kona

HOW DO U FEEL WHEN U SEE YA KARUA 1558 Replies

Started by kona in News Discussions. Last reply by UKoroi 7 hours ago.

Mark Manning

You talking to me ? 4 Replies

Started by Mark Manning in World Issues. Last reply by UKoroi 7 hours ago.

Kiti Tui

Welcome To The Coffee Bar!! 2713 Replies

Started by Kiti Tui in Any Other Stuff.... Last reply by MzK 10 hours ago.

© 2010   Created by Tinai Hannah.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service

Sign in to chat!